ßßß
Temperatury dają czadu i tak nie za bardzo chce się na dłużej odpalać piekarnik. Dlatego jeśli coś piekę to na szybko, bez wysiłku, ale ze smakiem tak żeby coś do kawki zawsze było :D Jak wiecie muffinki takie właśnie są. Są pyszne, wilgotne, mięciutkie i bardzo smaczne. Można jeszcze dodać swój ulubiony owoc i po 30 minutach w kuchni pojawią się kusząco smakowite babeczki.Składniki na 24 sztuki:290 g mąki50 g zmielonych orzechów (włoskich, pekan, migdałów)1 budyń waniliowy lub śmietankowy (40g)190 g cukru trzcinowego1 łyżeczka sody1 łyżeczka proszku do pieczeniaszczypta soliMokre składniki:3 jajka110 ml oleju250 ml zsiadłego mlekaUlubione owoce u mnie 2 brzoskwinie pokrojone w kostkęW jednej misce mieszamy suche składniki a w drugiej mokre. Następnie łączymy ze sobą, dodajemy pokrojone owoce i napełniamy foremki do 3/4 wysokości. Pieczemy około 20 minut w 180*C.* Zwykła mąkę możemy zastąpić z pełnego przemiału, pełnoziarnistą albo dowolną ulubioną.* Zsiadłe mleko możemy zastąpić kefirem