Wykonanie

Bardzo fajne muffinki z dodatkiem dużej ilości
czekolady. A w środku dodatkowo czeka na nas miła i słodka niespodzianka w postaci
serka czekoladowego milka. Dodanie
serka jako nadzienia jest lepszym rozwiązaniem niż kostka
czekolady czy
krem czekoladowy.
Serek nie twardnieje i ma bardziej płynną konsystencje. Polecam wszystkim łasuchom bo nic tak nie poprawia nastroju jak
czekolada :DSkładniki na 16 sztuk:250 g
mąki130 g
cukru trzcinowego4 łyżki
kakao1,5 łyżeczki
sodyszczypta
solijeśli mamy to szczypta
kardamonu100 g
czekolady drobno pokrojonej albo
groszków czekoladowych150 ml
jogurtu naturalnego150 ml
oleju100 ml
mleka2
jajkaDodatkowoDo przygotowania babeczek potrzebne nam będą dwie miski. W jednej mieszamy suche składniki z 50 g
czekolady, w drugiej misce mokre. Do suchych wlewamy mokre składniki i chwilkę mieszamy. Na dno papilotek wkładamy niewielką ilość ciasta, następnie na środku nakładamy łyżeczkę
serka i przykrywamy pozostałą częścią ciasta. Wierzch posypujemy pozostała
czekoladą. Całość powinna sięgać do 3/4 wysokości papilotki. Pieczemy 20-25 minut w 180*C.