Nie dość że robi się go w ekspresowym tempie to dodatkowo rewelacyjnie smakuje. Jest wilgotny, kremowy a dodatek truskawek i galaretki ożywia smak, i ma się ochotę na więcej.Składniki:1 kg twarogu10 jajek2 łyżki maki ziemniaczanej300 g cukru pudru200 g masła temp.pokojowa2 łyżeczki cukru waniliowego0,5 kg truskawek1 galaretka truskawkowaSer mielimy dwukrotnie. Żółtka ubijamy mikserem dodając na przemian masło, ser, cukier i cukier waniliowy. Ubijamy kilka minut do połączenia składników. Białka ubijamy na sztywno dodajemy po łyżce do masy serowej i delikatnie mieszamy. Na koniec wsypujemy mąkę ziemniaczaną. Masę serową przekładamy do tortownicy o wymiarach 21-24 cm wyłożonej pergaminem i natłuszczonej. Pieczemy na złoty kolor 60-70 minut w temp. 160*C. Studzimy.Galaretkę rozpuszczamy w 1 szklance wrzątku studzimy i czekamy, aż zgęstnieje. Truskawki myjemy, kroimy na pół albo grubsze plastry. Układamy na serniku. Przy pomocy pędzla albo małej łyżeczki nakładamy galaretkę. Czekamy aż galaretka całkowicie stężeje i możemy podawać z lodami albo bitą śmietaną.* Przepis pochodzi z gazety Claudia