Pyszne i delikatne mini serniczki, takie na 2 kęsy w sam raz na pod-wieczorek :)Składniki:200 gr twarogu tłustego1 jajko1/4 szkl. cukru pudru1 łyżeczka mąki ziemniaczanej0.25 ml śmietany kremówki25 g miękkiego masła1 łyżka cukru waniliowego (najlepiej domowej roboty)Twaróg zmielić. Żółtko oddzielić od białka. Mąkę ziemniaczaną wymieszać dokładnie z cukrem waniliowym i śmietaną kremówką. Masło utrzeć na puszystą masę, następnie dodawać żółtko i cukier pudru i ucierać. Do utartej masy dodawać po 1 łyżce zmielonego twarogu i ucierać aż do wykorzystania całego twarogu. Wlać śmietanę z mąką i jeszcze chwilę delikatnie ucierać. Białko ubić ze szczyptą soli na sztywną pianę. Pianę dodać do naszej masy i delikatnie wmieszać. Naszą masę wylać do foremek na babeczki (ja użyłam formy silikonowej), jeżeli używamy innej radzę prędzej wyłożyć je papierowymi foremeczkami.Piec w temperaturze 165 stopni C przez około 20 minut. Po upieczeniu polać polewą czekoladową.Składniki na polewę:3 łyżki cukru2 łyżki kakao1 łyżka masła2 łyżki śmietany słodkiejWszystkie składniki wrzucić do rondelka i podgrzać tak aby wszystkie składniki się połączyły.