Rewelacyjne ciastka z czekoladą i orzechami w panierce z Corn Flakes. Muszę nieskromnie przyznać, że są to najlepsze ciastka jakie do tej pory upiekłam :] Środek ciastka jest bardzo orzechowy jest dodatek orzechów mielonych i drobno pokrojonych w połączeniu z czekoladą tworzą nieziemski duet. Dodatkowej chrupkości i ciekawego smaku nadają płatki kukurydziane. Musicie ich spróbować :}Przygotowanie: 40 minut | Pieczenie: 10-15 minutSkładniki:150 g mąki150 g zmielonych migdałów150 g cukru trzcinowego3 jajka100 g masłałyżeczka proszku do pieczenia100 g drobno pokrojonych orzechów100 g drobno pokrojonej czekoladyszczypta solipłatki kukurydzianeMasło z mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki (oprócz płatków) wszystkie składniki połączyć. Proszę się nie przerażać, ale ciasto wyjdzie lepkie, niejednolite, luźne i takie ma być :] Odrywamy kawałek ciasta, kulamy w rękach i obtaczamy w pokruszonych płatkach kukurydzianych.Pieczemy 10-15 minut w 180*C.