ßßß
 
            
         Przepis z tej strony.Składniki:115 g miękkiego masła1/3 szklanki cukru1 jajko roztrzepane250 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody100 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady50 g orzechówszczypta soliMasło utrzeć z cukrem, dodać jajko. Dalej ubijając dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Na koniec dodać czekoladę i orzechy, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać.Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 10 minut, aż będą jasnobrązowe.Smacznego! :)
Przepis z tej strony.Składniki:115 g miękkiego masła1/3 szklanki cukru1 jajko roztrzepane250 g mąki1 łyżeczka proszku do pieczenia1/4 łyżeczki sody100 g kropelek czekoladowych lub posiekanej czekolady50 g orzechówszczypta soliMasło utrzeć z cukrem, dodać jajko. Dalej ubijając dodać mąkę, sodę, proszek do pieczenia i sól. Na koniec dodać czekoladę i orzechy, wymieszać. Z ciasta formować kulki wielkości orzecha włoskiego, kłaść na blachę wyłożoną papierem do pieczenia i spłaszczać.Piec w temperaturze 190 stopni C przez około 10 minut, aż będą jasnobrązowe.Smacznego! :)

