ßßß
            
        
Pyszny czekoladowy spód, połączony z delikatną śmietankową masą, z dodatkiem kwaskowatych porzeczek tworzą trio idealne.Przygotowanie: 45minut | Czas dodatkowy: chłodzenieSkładniki:300 g herbatników czekoladowych125 g masła400 ml śmietany kremówki300 ml jogurtu naturalnego300 g serka śmietankowego np. Bieluchcukier puderżelatyna (opakowanie na 1 litr)0,5 kg porzeczekŻelatynę zalać zimną wodą, wymieszać i zostawić do napęcznienia. Herbatniki pokruszyć i wymieszać z rozpuszczonym masłem, przełożyć do foremki i docisnąć. Włożyć do lodówki na około 15 minut. Napęczniałą żelatynę podgrzewamy cały czas mieszając, do powstania płynnej cieczy. Studzimy. Śmietanę kremówkę ubić, dodać jogurt, serek, cukier i rozpuszczoną żelatynę. Na spód wyłożyć 1/2 masy potem porzeczki i pozostałą część kremu. Wkładamy do lodówki.Smacznego =}