Składniki:Spód:80 g masła1 szklanka pokruszonych herbatnikówMasa:500 g serka śmietankowego200 g białej czekolady1 szklanka kremówki3/4 szklanki cukru pudru1 łyżeczka skórki z cytryny2-3 łyżeczki żelatyny1/4 szklanki wrzątku1 szklanka malinMasło przełóż do rondelka i rozpuść,ostudź. Przełóż do herbatników i wymieszaj. Tortownicę wyłóż herbatnikami i przełóż do lodówki na 30 minut.Żelatynę rozpuść we wrzącej wodzie i odstaw na bok by przestygła.Czekoladę połam na mniejsze kawałki i rozpuść, odstaw na bok.Serek,cukier,skórkę z cytryny przełóż do miski i ubij mikserem,do połączenia składników. Do sera dodaj żelatynę i rozpuszczoną czekoladę.Wymieszaj.Kremówkę ubij. Dodaj do masy serowej i delikatnie wymieszaj. Na koniec dodaj maliny i przemieszaj. Masę wyłóż na wcześniej przygotowany,wyrównaj. Ciasto wstaw do lodówki na kilka godzin. Przed podaniem na wierzch ciasta wyłóż maliny.