Wykonanie
DYNIA najbardziej znany symbol halloweenowego święta.Ale
dynia, to przede wszystkim smaczny
owoc.Należy do niskokalorycznych.Przeciętnie 100g dyni dostarcza zaledwie ok. 15 kalorii,dzięki bogactwie celulozy, pomaga w kuracjach odchudzających.Jest bogata w
białko, witaminę A, witaminy z grupy B czyli B1, B2, PP i C,Zawiera dużo wapnia, żelaza, magnezu i fosforu.

W związku z tym, że
dynia jest zdrowa, niskokalorycznai ma taki piękny kolor polecam ją jeść jak najczęściej.Dziś proponuję poniższy przepis.Składniki:
dynia1 szt.
cebulipuszka pokrojonych
pomidorów2 szt.świeżych
pomidorów1 mała
ostra papryczkakiełbasa4 ząbki
czosnkuryżbazylia,
sól,
pieprzKawałek dyni obrałam i pokroiłam w kostkę.

Podsmażyłam w garnku pokrojoną w kostkę
cebulę,
czosnek,plasterki
kiełbasy i jedną ostrą,czerwoną papryczkę.

G łówny składnik -
dynia.

Na koniec dodałam pokrojone
pomidory.

Doprawiłam gulasz
przyprawami, podlałam odrobiną
wody idusiłam pod przykryciem około 20 minut aż
dynia zrobiła się miękka.
Dynię podałam z
ryżem.Zdrowo,smacznie i kolorowo! Życzę smacznego!