ßßß
przepis w Come Dine with Me podpatrzony, lekko przeze mnie zmieniony :)Na 1 porcjeSałatka3 rzodkiewki - pokroić na plasterkigarść mytej i osuszonej sałaty (u mnie mix, w której były listki szpinaku)garść orzechów laskowych - każdy przekroić na pół i uprażyć na suchej patelni (ok 5mniut)60 g duńskiego sera pleśniowego - pokruszyć1 łyżka rzeżuchy3 cebulki dymki - pokroić8 cm ogórka - obrać, przekroić na pół, następnie na ćwiartkigarść mrożonego zielonego groszku - ugotować w osolonej wodzie, przelać zimną wodąpieprzDressing2 łyżki oliwy z oliwek1 łyżeczka musztardy Dijon1 łyżeczka białego octu winnegoDressingTrzymaj się podanej kolejności !!!!W naczyniu połącz musztardę z octem, następnie nie przerywając mieszania, wlej oliwę.SałatkaSałatę wyłożyć na talerz, następnie ułożyć pozostałe składniki. Całość polać wcześniej przygotowanym sosem, oprószyć pieprzem.
Smacznego, kolorowego życzy!Viola
You can translate this page with the translator on top of the page on the left hand side.