Wykonanie

Szybkie i proste danie zarówno na obiad jak i przekąskę. Dzięki temu, że
majonez zastąpiony jest kremowym
awokado, tak przygotowana tortilla jest też zdrowa i dietetyczna. Nie trzeba dokładnie trzymać się listy składników, ważne żeby
sałatka była doprawiona w taki sposób, jaki Wam najbardziej smakuje, ja czasem dorzucam np. kawałki
kurczaka, które zostały mi z wcześniejszego obiadu.Co nam będzie potrzebne : (składniki na 4 tortille)– 4 placki tortilli– 1/4 małej główki
białej kapusty– 1
awokado– 1 średniej wielkości
marchewka– 1/2 puszki
czerwonej fasoli– ewentualnie kawałki podsmażonego
kurczaka–
sól,
pieprz, odrobina
chilli do smaku– 1 łyżka
octu jabłkowego– 1 łyżka
oliwy z oliwek– 1 łyżka
soku z cytrynyPrzygotowanie:
kapustę obieramy z zewnętrznych liści,
marchewkę obieramy ze skórki, myjemy warzywa i ścieramy do tarce o grubych oczkach do większego naczynia lub miski
awokado myjemy, przecinamy na połowę, wyjmujemy pestkę i łyżką przekładamy miąższ do miski ze startymi warzywami
fasolę płuczemy pod zimną
wodą, odsączamy i dodajemy do reszty warzywdo warzyw dodajemy
ocet,
oliwę i
sok z cytryny, mieszamy dokładnie, aż składniki połączą się w
sałatkę, doprawiamy do smaku
solą,
pieprzem i
chilli na suchą, rozgrzaną patelnię kładziemy placek tortilli i podgrzewamy kilka sekund, aż zmięknieciepłą tortillę przekładamy na talerz, na środek placka nakładamy farsz i zwijamy w rulonik tak, jak pokazane na opakowaniutortilla jest bardzo smaczna zarówno podawana na ciepło jak i na zimno; zimną można np. pokroić na cienkie plasterki i podawać roladki jako przekąskęSmacznego:)KomentarzecommentsPowered by Facebook Comments