ßßß Cookit - przepis na Ratatuja moja z papryką

Ratatuja moja z papryką

nazwa

Wykonanie

UgotujmyCos.pl
Blog kulinarny - przepisy
Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
Ratatuja moja z papryką
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną ratatuje
Składniki:
2 PAPRYKI CZERWONE
1 PAPRYKA ŻÓŁTA
2 CEBULE
2 ZĄBKI CZOSNKU
10 JAJEK
100 ML MLEKA
15 dag ŻÓŁTEGO STARTEGO SERA
TŁUSZCZ DO SMAŻENIA/MASLO SKLAROWANE LUB OLEJ/
SÓL.PIEPRZ ,BAZYLIA
Sposób wykonania:
PAPRYKI ORAZ CEBULE KROIMY W PLASTERKI, CZOSNEK ROZGNIATAMY RĘKĄ I KROIMY DROBNIEJ..NA ROZGRZANY TŁUSZCZ DODAJEMY CEBULĘ ORAZ PAPRYKI SMAZYMY NA MAŁYM OGNIU OKOŁO 15 MINUT ..DO MISKI WBIJAMY JAJKA WLEWAMY MLEKO ORAZ PRZYPRAWY ORAZ CZOSNEK I ROZTRZEPUJEMY RÓZGĄ ..WLEWAMY NA PATELNIE I CHWILKE RAZEM SMAZYMY ALE UWAZAJAC BY ZA BARDZO SIE NIE ŚCIEŁO..
.MIESZAMY I WLEWAMY DO NACZYNIA ŻARO WYŁOŻONEGO PERGAMINEM..NA WIERZCH DAJEMY SER ŻÓLTY.WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA DO 170 STOPNI NA 15 MINUT..
PO WYCIAGNIECIU GOTOWE DO SPOZYCIA ..
Powiązany przepis:
Chrusty / faworki na smalcu
KOPYTKA Z KARKÓWKĄ ORAZ KAPUSTĄ KISZONĄ
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
Kategorie
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/ratatuja-moja