Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNERatatuja moja z
papryką
Przedstawiam Wam efektowny przepis na pyszną ratatujeSkładniki:2
PAPRYKI CZERWONE1
PAPRYKA ŻÓŁTA2
CEBULE2 ZĄBKI
CZOSNKU10
JAJEK100 ML
MLEKA15 dag ŻÓŁTEGO
STARTEGO SERATŁUSZCZ DO SMAŻENIA/MASLO SKLAROWANE LUB OLEJ/
SÓL.
PIEPRZ ,
BAZYLIASposób wykonania:
PAPRYKI ORAZ
CEBULE KROIMY W PLASTERKI,
CZOSNEK ROZGNIATAMY RĘKĄ I KROIMY DROBNIEJ..NA ROZGRZANY TŁUSZCZ DODAJEMY
CEBULĘ ORAZ
PAPRYKI SMAZYMY NA MAŁYM OGNIU OKOŁO 15 MINUT ..DO MISKI WBIJAMY
JAJKA WLEWAMY
MLEKO ORAZ
PRZYPRAWY ORAZ
CZOSNEK I ROZTRZEPUJEMY RÓZGĄ ..WLEWAMY NA PATELNIE I CHWILKE RAZEM SMAZYMY ALE UWAZAJAC BY ZA BARDZO SIE NIE ŚCIEŁO...MIESZAMY I WLEWAMY DO NACZYNIA ŻARO WYŁOŻONEGO PERGAMINEM..NA WIERZCH DAJEMY
SER ŻÓLTY.WKŁADAMY DO ROZGRZANEGO PIEKARNIKA DO 170 STOPNI NA 15 MINUT..PO WYCIAGNIECIU GOTOWE DO SPOZYCIA ..Powiązany przepis:Chrusty /
faworki na
smalcuKOPYTKA Z
KARKÓWKĄ ORAZ
KAPUSTĄ KISZONĄWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemKategorieAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej