ßßß
PRODUKTY:1 KG ZIEMNIAKÓW40 DAG PIECZAREK2 JAJKA1 CEBULA3-4 ŁYZKI BUŁKI TARTEJSÓL .PIEPRZOLEJ + ŁYŻKA MASŁA DO SMAŻENIAWYKONANIE:ZIEMNIAKI Z SOLĄ GOTUJEMY W MUNDURKACH.PO UGOTOWANIU PRZECISKAMY PRZEZ PRASKĘ.CEBULĘ I PIECZARKI KROIMY DROBNO SMAŻYMY CEBULĘ NA OLEJU Z ODROBINA MASŁA DO ZARUMIENIENIA.DODAJEMY PIECZARKI CHWILĘ RAZEM SMAŻYMY.PRZESMAŻONĄ CEBULĘ DODAJEMY DO ZIEMNIAKÓW WBIJAMY JAJKO 3-4 ŁYŻKI BUŁKI TARTEJ .DOPRAWIAMY SOLĄ I PIEPRZEM I WYRABIAMY CIASTO.ODSTAWIAMY NA PIĘĆ MINUT.ZWILŻONĄ RĘKĄ NABIERAMY CISTO I FORMUJEMY KROKIETY.OBTACZAMY W BUŁCE TARTEJ I SMAŻYMY Z KAŻDEJ ZE STRON NA ZŁOTY KOLOR.NA DOBRZE ROZGRZANYM TŁUSZCZU.PODAWAĆ JAKO DODATEK DO MIĘS LUB SAME Z SEZONOWĄ SURÓWKĄ.Powiązany przepis:surówka z selera i jabłkasałata z sosem winegretWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej