ßßß
Przedstawiam Wam przepis na pyszne gołąbkiSkładniki:1 GŁOWKA KAPUSTY -MOZE BYĆ WŁOSKA/MNIEJ PRACY/0,5 SZKLANKI RYŻU1/2 KG PIECZAREK2 CEBULEKILKA MROZONYCH GRZYBÓW LESNYCH -NIE KONIECZNIE10 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW2 JAJKA2 ŁYŻKI MASŁASposób wykonania:GOTUJEMY WYWAR Z GRZYBÓW SUSZONYCH Z 2 SZKLANKAMI WODY I SOLĄ..RYŻ gotujemy 2,5 SZKLANKACH WODY OSOLONEJ Z DODATKIEM VEGETY PRZEZ 15 MINUT. NA KONIEC DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA MIESZAmy.NA MAŁYM OGNIU PRZYKRYTE NAJPIERW RĘCZNIKIEM KUCHENNYM A NASTĘPNIE POKRYWKĄ.W MIEDZY CZASIE PARZYMY kapustę .PIECZARKI ,GRZYBY LEŚNE I CEBULE KROIMY W KOSTKĘ.PRZESMAŻAMY NA OLEJU KILKA MINUT.DO OSTUDZONEGO RYŻU DODAJEMY PRZESMAŻONE PIECZARKI ,GRZYBY LESNE I CEBULĘ WBIJAMY JAJKA.MIESZAMY .NA SPARZONE LIŚCIE NAKŁADAMY FARSZ.ZAWIJAMY.UKŁADAMY SZCZELNIE W GANKU .PRZYKRYWAMY LIŚCIAMI KAPUSTY.ZALEWAMY WYWAREM Z GRZYBÓW.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 1 GODZINĘ I 20 MINUT..PODAJEMY Z SOSEM POMIDOROWYM ALBO GRZYBOWYM..Powiązany przepis:Gulasz wołowy z kluseczkami kładzionymi i zasmażaną marchewkąTort bezowy z serkiem mascarponeWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z brokułami i kurczakiemAKTUALNOŚCIALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z KARKÓWKIKREMYNAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKIRYBY / OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStronyCIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczeniakarkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej