ßßß Cookit - przepis na Gołąbki wegetariańskie

Gołąbki wegetariańskie

nazwa

Wykonanie

UgotujmyCos.pl
Blog kulinarny - przepisy
Home
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
Gołąbki wegetariańskie
Przedstawiam Wam przepis na pyszne gołąbki
Składniki:
1 GŁOWKA KAPUSTY -MOZE BYĆ WŁOSKA/MNIEJ PRACY/
0,5 SZKLANKI RYŻU
1/2 KG PIECZAREK
2 CEBULE
KILKA MROZONYCH GRZYBÓW LESNYCH -NIE KONIECZNIE
10 DAG SUSZONYCH GRZYBÓW
2 JAJKA
2 ŁYŻKI MASŁA
Sposób wykonania:
GOTUJEMY WYWAR Z GRZYBÓW SUSZONYCH Z 2 SZKLANKAMI WODY I SOLĄ..RYŻ gotujemy 2,5 SZKLANKACH WODY OSOLONEJ Z DODATKIEM VEGETY PRZEZ 15 MINUT. NA KONIEC DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA MIESZAmy.
NA MAŁYM OGNIU PRZYKRYTE NAJPIERW RĘCZNIKIEM KUCHENNYM A NASTĘPNIE POKRYWKĄ.W MIEDZY CZASIE PARZYMY kapustę .PIECZARKI ,GRZYBY LEŚNE I CEBULE KROIMY W KOSTKĘ.PRZESMAŻAMY NA OLEJU KILKA MINUT.
DO OSTUDZONEGO RYŻU DODAJEMY PRZESMAŻONE PIECZARKI ,GRZYBY LESNE I CEBULĘ WBIJAMY JAJKA.MIESZAMY .
NA SPARZONE LIŚCIE NAKŁADAMY FARSZ.ZAWIJAMY.UKŁADAMY SZCZELNIE W GANKU .PRZYKRYWAMY LIŚCIAMI KAPUSTY.ZALEWAMY WYWAREM Z GRZYBÓW.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 1 GODZINĘ I 20 MINUT..
PODAJEMY Z SOSEM POMIDOROWYM ALBO GRZYBOWYM..
Powiązany przepis:
Gulasz wołowy z kluseczkami kładzionymi i zasmażaną marchewką
Tort bezowy z serkiem mascarpone
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/golabki-wegetarianskie