Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEGołąbki wegetariańskie

Przedstawiam Wam przepis na pyszne gołąbkiSkładniki:1 GŁOWKA
KAPUSTY -
MOZE BYĆ WŁOSKA/MNIEJ PRACY/0,5 SZKLANKI
RYŻU1/2 KG
PIECZAREK2
CEBULEKILKA MROZONYCH
GRZYBÓW LESNYCH -NIE KONIECZNIE10 DAG
SUSZONYCH GRZYBÓW2
JAJKA2 ŁYŻKI MASŁASposób wykonania:GOTUJEMY
WYWAR Z
GRZYBÓW SUSZONYCH Z 2 SZKLANKAMI
WODY I
SOLĄ..
RYŻ gotujemy 2,5 SZKLANKACH
WODY OSOLONEJ Z DODATKIEM
VEGETY PRZEZ 15 MINUT. NA KONIEC DODAJEMY ŁYŻKĘ MASŁA MIESZAmy.NA MAŁYM OGNIU PRZYKRYTE NAJPIERW RĘCZNIKIEM KUCHENNYM A NASTĘPNIE POKRYWKĄ.W
MIEDZY CZASIE PARZYMY
kapustę .
PIECZARKI ,
GRZYBY LEŚNE I
CEBULE KROIMY W KOSTKĘ.PRZESMAŻAMY NA
OLEJU KILKA MINUT.DO OSTUDZONEGO
RYŻU DODAJEMY PRZESMAŻONE
PIECZARKI ,
GRZYBY LESNE I
CEBULĘ WBIJAMY
JAJKA.MIESZAMY .NA SPARZONE LIŚCIE NAKŁADAMY FARSZ.ZAWIJAMY.UKŁADAMY SZCZELNIE W GANKU .PRZYKRYWAMY LIŚCIAMI
KAPUSTY.ZALEWAMY
WYWAREM Z
GRZYBÓW.WKŁADAMY DO PIEKARNIKA ROZGRZANEGO DO 170 STOPNI NA 1 GODZINĘ I 20 MINUT..PODAJEMY Z
SOSEM POMIDOROWYM ALBO
GRZYBOWYM..Powiązany przepis:Gulasz wołowy z kluseczkami kładzionymi i zasmażaną
marchewkąTort
bezowy z
serkiem mascarponeWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej