ßßß Cookit - przepis na babka piegusek

babka piegusek

nazwa

Wykonanie

UgotujmyCos.pl
Blog kulinarny - przepisy
Home
SŁODKOŚCI
babka piegusek
PRODUKTY:
20 DAG MĄKI
20 DAG MĄKI ZIEMNIACZANEJ
20 DAG MASŁA
25 DAG CUKRU
4 JAJKA
25 DAG MAKU
2 PŁASKIE ŁYŻECZKI PROSZKU DO PIECZENIA
1/3 SZKLANKI MLEKA
AROMAT MIGDAŁOWY
WYKONANIE:
MASŁO UCIERAMY NA PUSZYSTĄ MASĘ.DODAJEMY PO JEDNYM JAJKU I CUKIER.WSYPUJEMY PO TROCHĘ OBIE MAKI ZŁĄCZONE Z PROSZKIEM DO PIECZENIA JEDNOCZEŚNIE WLEWAJĄC MLEKO .NA KOŃCU DODAJEMY MAK ORAZ OLEJEK MIGDAŁOWY..DOKŁADNIE MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI.CISTO WKŁADAMY DO FORMY 24 CM Z KOMINEM WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I POSYPANEJ BUŁKA TARTĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 175 STOPNI NA 50 MINUT..PO WYCIĄGNIECIU POLEWAMY BIAŁĄ POLEWĄ Z SOKIEM Z PÓL CYTRYNY..NA WIERZCHU POSYPUJEMY MAKIEM..
Powiązany przepis:
sernik ananasowy
ciasteczka na Wielkanoc
Współpraca
O blogu
Witam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.
Krzysztof Milewski, Administrator
Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.
Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.
Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisów
Zakaz kopiowania zdjęć z naszego blogu
Najnowsze wpisy
flaki wołowe
tort walentynkowy
zapiekanka z brokułami i kurczakiem
AKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWE
BEZ KATEGORII
DANIA DIETETYCZNE
DANIA GŁÓWNE
DANIA MIĘSNE
DANIA REGIONALNE
DANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNE
DANIA Z KARKÓWKI
KREMY
NAPOJE / KOKTAJLE
PRZYSTAWKI
RYBY / OWOCE MORZA
SAŁATKI / SURÓWKI
SŁODKOŚCI
SOSY
ZUPY
Strony
CIASTECZKA
DOBRE RADY
KONTAKT
PRZELICZNIK KULINARNY
SAVOIR-VIVRE PRZY STOLE
Współpraca
Popularne przepisy
chałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarniku
Meta
Zaloguj się
Kanał RSS z wpisami
Kanał RSS z komentarzami
WordPress.org
Polecamy
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej
Źródło:http://www.ugotujmycos.pl/babka-piegusek