Wykonanie
UgotujmyCos.plBlog kulinarny - przepisy
HomeSŁODKOŚCIbabka piegusek

PRODUKTY:20 DAG
MĄKI20 DAG
MĄKI ZIEMNIACZANEJ20 DAG MASŁA25 DAG
CUKRU4
JAJKA25 DAG MAKU2 PŁASKIE ŁYŻECZKI
PROSZKU DO PIECZENIA1/3 SZKLANKI
MLEKAAROMAT MIGDAŁOWYWYKONANIE:MASŁO UCIERAMY NA PUSZYSTĄ MASĘ.DODAJEMY PO JEDNYM
JAJKU I
CUKIER.WSYPUJEMY PO TROCHĘ OBIE MAKI ZŁĄCZONE Z
PROSZKIEM DO PIECZENIA JEDNOCZEŚNIE WLEWAJĄC
MLEKO .NA KOŃCU DODAJEMY
MAK ORAZ
OLEJEK MIGDAŁOWY..DOKŁADNIE MIESZAMY WSZYSTKIE SKŁADNIKI.CISTO WKŁADAMY DO FORMY 24 CM Z KOMINEM WYSMAROWANEJ TŁUSZCZEM I POSYPANEJ
BUŁKA TARTĄ.WSTAWIAMY DO PIEKARNIKA NAGRZANEGO DO 175 STOPNI NA 50 MINUT..PO WYCIĄGNIECIU POLEWAMY BIAŁĄ POLEWĄ Z
SOKIEM Z PÓL
CYTRYNY..NA WIERZCHU POSYPUJEMY MAKIEM..Powiązany przepis:sernik
ananasowyciasteczka na WielkanocWspółpracaO bloguWitam. Pomysł na tego bloga wziął się stąd, że zobaczyłem w internecie reklamę akcesoriów kuchennych i pisało w niej "Ugotujmy Coś". I pomyślałem, że to dobra nazwa na blog kulinarny. Zarejestrowałem więc domenę ale że sam nie mam czasu prowadzić tego bloga to zaprosiłem do współpracy Jolantę (mam nadzieję, że kiedyś wspólnie przygotujemy jakąś potrawę na blog :-) ). Ja na blogu zajmuję się obróbką zdjęć i sprawami technicznymi. Jeszcze dodam, że lubię i gotować i zjeść coś smacznego a moje ulubione programy kulinarne to "Makłowicz w podróży", "Smaki Polskie” oraz "Dzika kuchnia", który był częścią Tajemnic kniei. Pozdrawiam.Krzysztof Milewski, Administrator

Gotowanie jest moją pasją od zawsze. Lubie gotować i eksperymentować. Podróże przyczyniły do rozszerzenia mojego sposobu patrzenia na smaki i gotowanie.Niemniej ciągle się uczę i podpatruje, analizuje i wyciągam wnioski. Mam nadzieję, że moje potrawy przypadną Państwu do gustu.Jolanta Marcinkiewicz, autorka wpisówZakaz kopiowania zdjęć z naszego bloguNajnowsze wpisyflaki wołowetort walentynkowyzapiekanka z
brokułami i
kurczakiemAKTUALNOŚCI
ALKOHOLE DOMOWEBEZ KATEGORIIDANIA DIETETYCZNEDANIA GŁÓWNEDANIA
MIĘSNEDANIA REGIONALNEDANIA WEGETARIAŃSKIE / BEZMIĘSNEDANIA Z
KARKÓWKIKREMY
NAPOJE / KOKTAJLEPRZYSTAWKI
RYBY /
OWOCE MORZASAŁATKI / SURÓWKISŁODKOŚCISOSYZUPYStrony
CIASTECZKADOBRE RADYKONTAKTPRZELICZNIK KULINARNYSAVOIR-VIVRE PRZY
STOLEWspółpracaPopularne przepisychałwowiec bez pieczenia
karkówka pieczona w piekarnikuMetaZaloguj sięKanał RSS z wpisamiKanał RSS z komentarzamiWordPress.orgPolecamy


Ta strona korzysta z
ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Zamknij Dowiedz się więcej