Wykonanie

Ciasto Rafaello (przepis)
Biszkopt:6
jajek;1 szklanka
cukru;1 szklanka
mąki;1 łyżeczka
proszku do pieczenia;1
cukier waniliowy.
Żółtka oddzielamy od
białek. Ubijamy sztywną pianę z
białek, następnie, cały czas ubijając stopniowo dodajemy
cukier,
cukier waniliowy i
żółtka (po jednym). Na koniec delikatnie mieszamy z przesianą
mąka i
proszkiem do pieczenia. Pieczemy 30 minut w temperaturze 170 0 C. Po upieczeniu i ostygnięciu
biszkopt kroimy na pół.5
białek;¾ szklanki
cukru;20 dag
wiórków kokosowych;1 łyżka
mąki;1 łyżka
skrobi ziemniaczanej;1 łyżeczka
proszku do pieczenia.Ubijamy sztywną pianę z
białek, nie przerywając ubijania dodajemy
cukier. Kiedy
cukier rozpuści się, pianę delikatnie mieszamy z wiórkami kokosowymi,
mąką,
skrobią i
proszkiem do pieczenia. Pieczemy 20 minut w temperaturze 180 0 C.Krem I:3
żółtka;3 łyżki
cukru;1 szklanka
mleka;1 kostka
masła;1 łyżka
skrobi ziemniaczanej;3-4 łyżki
kawy Capuccino.
Żółtka i
mąkę dokładnie roztrzepujemy z
cukrem i wlewamy do gotującego się
mleka. Dokładnie mieszamy i zagotowujemy, jak
budyń. Odstawiamy do ostygnięcia.
Masło ucieramy, dodając stopniowo przestudzony
budyń i suche
Capuccino.Krem II:½ l słodkiej
śmietanki kremówki 30%;2 opakowania „Śnieżki”;1 szklanka Advocata;1 duża paczka
biszkoptów;2 łyżki
wiórków kokosowych;1 tabliczka
białej czekolady;3 łyżki słodkiego
mleka;1-2 łyżeczki
żelatyny;
Białą czekoladę rozpuszczamy na parze z 1 łyżką
mleka.
Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach
mleka.
Śmietanę ubijamy ze
Śnieżką, dodajemy Advocata, pokruszone
biszkopty oraz
wiórki kokosowe, a na koniec przestudzone: rozpuszczoną
czekoladę i
żelatynę. Krem delikatnie mieszamy.Przełożenie ciasta:połowa
biszkoptupołowa masy I.ciasto koksowereszta masy I.druga połowa
biszkoptumasa II.Ciasto grubo posypujemy wiórkami kokosowymi.Smacznego!