ßßß Cookit - przepis na Sałatka z papryką, serem feta i pietruszką

Sałatka z papryką, serem feta i pietruszką

nazwa

Wykonanie

« Najlepsza pizza – jaka jest naprawdę?
Pieczone udka z kurczaka »
Nie za bardzo lubię surową paprykę, jednak pieczona jest słodka, ma delikatny smak i niezwykły aromat. Sałatkę można podawać, jako dodatek, ale także jako oddzielne danie
Składniki – 2 porcje sałatki
– pół papryki żółtej
– pół papryki zielonej
– pół papryki czerwonej
– 1/3 opakowania sera typu feta
– pół garści natki pietruszki – posiekana
– kilka orzechów arachidowych solonych roztartych w moździerzu
– sos miodowo-musztardowy
Paprykę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku nagrzanym około 160 stopni do momentu „przypalenia”, zmiękczenia skórki. Następnie kroimy ją w mniejsze kawałki. Ser kroimy w kostkę. Mieszamy paprykę z serem, dodajemy orzechy, pietruszkę i polewamy sosem.
Smacznego!
Źródło:http://www.kuchniabazylii.pl/2015/02/salatka-z-papryka-serem-feta-i-pietruszka