« Najlepsza pizza – jaka jest naprawdę?Pieczone udka z kurczaka »Nie za bardzo lubię surową paprykę, jednak pieczona jest słodka, ma delikatny smak i niezwykły aromat. Sałatkę można podawać, jako dodatek, ale także jako oddzielne danieSkładniki – 2 porcje sałatki– pół papryki żółtej– pół papryki zielonej– pół papryki czerwonej– 1/3 opakowania sera typu feta– pół garści natki pietruszki – posiekana– kilka orzechów arachidowych solonych roztartych w moździerzu– sos miodowo-musztardowyPaprykę oczyszczamy, kroimy na mniejsze kawałki i pieczemy w piekarniku nagrzanym około 160 stopni do momentu „przypalenia”, zmiękczenia skórki. Następnie kroimy ją w mniejsze kawałki. Ser kroimy w kostkę. Mieszamy paprykę z serem, dodajemy orzechy, pietruszkę i polewamy sosem.Smacznego!