Wykonanie
Ciekawa propozycja, z idealnie pasującym do niej sosem. Dodajemy swoje ulubione warzywa - lub te, które mamy pod ręką, kroimy, grillujemy i... prawie, że już :)Często mi się zdarza, że gdy coś gotuję/piekę to zapomnę dodać przynajmniej jeden składnik... Tak stało się i tym razem - padło na
czerwoną cebulę :D Zdarza się, że orientuję się, iż o czymś zapomniałam w momencie kiedy jeszcze jest szansa na naprawę błędu. Jednak są przypadki kiedy jest już za późno :) I tak było tym razem, ponieważ o
cebuli przypomniałam sobie przy dzisiejszym śniadaniu - czyli całe 12 godzin później :)
Sałatka - mimo braku
cebuli - była pyszna i każdy był zadowolony :) Polecam! :)Potrzebujemy (4 porcje):-
papryka czerwona,-
papryka zielona,-
papryka żółta,-
pomidorki koktajlowe,- kilka
pieczarek,-
cebula czerwona :),-
ser typu bałkańskiego (Lidl),dressing:- 2 łyżki
octu balsamicznego,- 1 łyżka
miodu,- 4 łyżki
oliwy z oliwek,- 1 ząbek
czosnku,-
sól,-
pieprz.
Papryki umyć, oczyścić z gniazd nasiennych i pokroić w większą kostkę.
Pomidorki przekroić na pół.
Pieczarki obrać i pokroić w plastry.
Cebulę również obrać i pokroić w łódeczki. Wszystko (partiami) grillować na patelni grillowej. W międzyczasie przygotować dressing.
Czosnek przecisnąć przez praskę lub bardzo drobno rozmiażdżyć - dodać do filiżanki. Dodać pozostałe składniki i wymieszać. Ułożyć na talerzach warzywa.
Ser pokroić w kostkę i dołożyć do warzyw. Polać sosem.