Ludzi dzieli się na tych, którzy kaszankę lubią i na tych, którzy jej nienawidzą. Ja kaszankę uwielbiam. Zwłaszcza taką swojską, bardzo pieprzną. Z reguły podsmażam ją na patelni z dodatkiem soli. Kiedyś u koleżanki natrafiłam jednak na ten przepis. Polecam, bo danie jest bardzo smaczne. Przygotowuje się je błyskawicznie.Przepis oryginalny nieco zmodyfikowałam.Składniki (4 porcje):4 kaszanki1/2 papryki żółtej1/2 papryki czerwonej1/2 papryki zielonej1/2 puszki kukurydzy konserwowejkilka pomidorków koktajlowych4 ząbki czosnku1 cebulasólpieprz2 łyżki oliwyponadtoforemka aluminiowafolia aluminiowaFormę aluminiową wykładamy papierem do pieczenia (nic nie będzie do niej przywierało). Kaszanki wyjmujemy z jelita i wkładamy do foremki. Oprószamy je pieprzem i solą. Dodajemy oczyszczone i pokrojone w kostkę papryki, odcedzoną kukurydzę, przekrojone na pół pomidorki oraz posiekany drobno czosnek i cebulę. Dolewamy trochę oliwy.Całość zawijamy w folię aluminiową i grillujemy przez około 20 minut.