ßßß
Składniki (1 kubek o pojemności ok 350-400 ml):4 łyżki mąki3 łyżki cukru2 łyżki gorzkiego kakao1/4 łyżeczki proszku do pieczenia2 "rządki" czekolady mlecznej lub gorzkiej posiekane w drobną kostkę2 łyżki rozmąconego jajka (1 jajko starczy na 2 porcje)3 łyżki mleka3 łyżki olejupół łyżeczki cukru waniliowego lub odrobina cynamonuPrzygotowanie:Wszystkie składniki wymieszać razem. Można to zrobić w osobnej misce lub od razu w kubku, w którym będziemy ciasto gotować i podawać. Kubek z masą czekoladową wstawić do kuchenki mikrofalowej i gotować 2:30 - 2:45 minuty. U mnie przy mocy 650 W zajęło to około 2:45 minuty. Gotowe ciasto przestudzić chwilę a następnie podawać i jeść łyżeczką prosto z kubka. Najlepsze jeszcze ciepłe. Można serwować z bitą śmietaną, lodami, owocami lub bez dodatków. Smacznego!Przepis pochodzi stąd, wprowadziłam drobne zmiany w swojej wersji.

