ßßß
Składniki:ciasto na spód przygotowane wg tego przepisu,2-3 cebule pokrojone w pióra,1 mała lu 1/2 dużej cukinii pokrojonej w półksiężyce,2 ząbki czosnku,50g sera typu blue,1 trójkącik serka topionego,200 ml śmietanki 12%,gałązka świeżego rozmarynu,2 łyżki pokrojonego świeżego tymianku,1/2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej,oliwa do smażenia.
Przygotowanie:Pokrojone cebule podsmażamy na łyżce oliwy, do zeszklenia. Następnie dodajemy cukinię i smażymy przez 5 minut, następnie dodajemy świeże ziołaŚmietankę wlewamy do osobnego garnka i wrzucamy ser blue i serek topiony. Mieszamy do połączenia się składników. Zagotowujemy. Dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę. Zdejmujemy z palnika i dodajemy kaszę jaglaną. Całość dokładnie mieszamy. Powinna wyjść nam gęsta masa.Na podpieczony spód tarty wykładamy cebulę i cukinię z patelni, a następnie całość zalewamy gęsta masą z garnka. Na górę możemy dodatkowo wyłożyć cebulę dymkę lub np. krążki czerwonej cebuli.Pieczemy przez około 20 minut w 180 stopniach.Smacznego!