ßßß Cookit - przepis na Gulasz z indyka

Gulasz z indyka

nazwa

Wykonanie

Kupiłam udko z indyka..zastanawiałam się co z niego zrobić...z początku były inne plany..ale czasem trza je zmienić..i tak oto zrobiłam gulasz..co prawda ja mało co robiłam..bo gulasz spokojnie gotował się w wolnowarze, a ja byłam w pracy..Mięsko ugotowane w wolnowarze jest super miękkie, polecam..Mięsko z indyka natarłam przyprawą meksykańską . Skład przyprawy: sól, chili, pieprz cayen, cebula, czosnek, liść laurowy mielony,kmin rzymski. Przyprawa uniwersalna do mięs, sosów, gulaszu, szaszłyków, grilla.
udko z indyka
przyprawa meksykańska
marchew
cebula
czosnek
sól, pieprz
majeranek
ziele angielskie, listek laurowy
Z uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć przyprawą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru , dodać cebulę,czosnek, marchewkę , przyprawy.Dolać wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę śmietany.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2015/03/gulasz-z-indyka.html