Wykonanie
Kupiłam udko z
indyka..zastanawiałam się co z niego zrobić...z początku były inne
plany..ale czasem trza je zmienić..i tak oto zrobiłam gulasz..co prawda ja mało co robiłam..bo gulasz spokojnie gotował się w wolnowarze, a ja byłam w pracy..
Mięsko ugotowane w wolnowarze jest super miękkie, polecam..
Mięsko z indyka natarłam
przyprawą meksykańską . Skład
przyprawy:
sól,
chili,
pieprz cayen,
cebula,
czosnek,
liść laurowy mielony,
kmin rzymski.
Przyprawa uniwersalna do
mięs,
sosów, gulaszu, szaszłyków, grilla.

udko z
indykaprzyprawa meksykańskamarchewcebulaczosneksól,
pieprzmajeranekziele angielskie,
listek laurowyZ uda wyjąć kość i pokroić w kostkę, natrzeć
przyprawą i odstawić do lodówki na kilka godzin. Następnie podsmażyć na patelni .Przełożyć do wolnowaru , dodać
cebulę,
czosnek,
marchewkę ,
przyprawy.Dolać
wodę i włączyć wolnowar. Gotować 4-5 godzin na poziomie "2" lub 7-8 godzin na poziomie "1".Pod koniec gotowania można dodać troszkę
śmietany.




