ßßß Cookit - przepis na Brazylianki z kukurydzą

Brazylianki z kukurydzą

nazwa

Wykonanie

Pomysł na ciasto z kukurydzą podpatrzyłam dawno temu i już od dawna przybierałam się, żeby wypróbować to ciasto...ale zawsze coś stało na przeszkodzie, a to brak kukurydzy albo mleka skondensowanego albo brak czasu..ale robiąc sałatkę dałam tylko pół puszki kukurydzy Develey i była okazja wypróbować to ciasto..w sumie kukurydza i tak by się nie zmarnowała.. ja zrobiłam z połowy porcji,ale przepis podaję taki jaki znalazłam ..a skoro robiłam z połowy porcji..postanowiłam zrobić babeczki..i dodatkowo dodałam mieszankę skórek Gold Pack..pyszne..polecam..
2 jajka
1 ,5 szkl.mąki kukurydzianej
0,5 szkl. mąki pszennej
1 puszka kukurydzy Develey
1 puszka mleka skondensowanego słodzonego
1 łyżka margaryny
80 g wiórków kokosowych
1 płaska łyżka proszku do pieczenia
2- 3 łyżki mieszanki skórek Gold Pack
Kukurydzę osączyć, przelać zimną wodą. Zmiksować przy użyciu blendera. Wlewać po trosze mleka, zmiksować. Wbić jajka, ponownie zmiksować.Dodać przesiane mąki oraz wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać,następnie dodać masło oraz proszek do pieczenia, wymieszać.Dodać mieszankę skórek i znów wymieszać.Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie foremki na muffinki].Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. [ muffinki krócej].Ostudzić, podawać oprószone cukrem pudrem lub bitą śmietaną.
Źródło:http://mojekucharzenie-bozena-1968.blogspot.com/2014/09/brazylianki-z-kukurydza.html