Wykonanie
Pomysł na ciasto z
kukurydzą podpatrzyłam dawno temu i już od dawna przybierałam się, żeby wypróbować to ciasto...ale zawsze coś stało na przeszkodzie, a to brak
kukurydzy albo
mleka skondensowanego albo brak czasu..ale robiąc
sałatkę dałam tylko pół puszki
kukurydzy Develey i była okazja wypróbować to ciasto..w
sumie kukurydza i tak by się nie zmarnowała.. ja zrobiłam z połowy porcji,ale przepis podaję taki jaki znalazłam ..a skoro robiłam z połowy porcji..postanowiłam zrobić babeczki..i dodatkowo dodałam mieszankę skórek Gold Pack..pyszne..polecam..

2
jajka1 ,5 szkl.
mąki kukurydzianej0,5 szkl.
mąki pszennej1 puszka
kukurydzy Develey1 puszka
mleka skondensowanego słodzonego1 łyżka
margaryny80 g
wiórków kokosowych1 płaska łyżka
proszku do pieczenia2- 3 łyżki mieszanki skórek Gold Pack
Kukurydzę osączyć, przelać zimną
wodą. Zmiksować przy użyciu blendera. Wlewać po trosze
mleka, zmiksować. Wbić
jajka, ponownie zmiksować.Dodać przesiane
mąki oraz
wiórki kokosowe i dokładnie wymieszać,następnie dodać
masło oraz
proszek do pieczenia, wymieszać.Dodać mieszankę skórek i znów wymieszać.Ciasto przelać do przygotowanej formy (u mnie foremki na muffinki].Piec około 45 minut w temperaturze 180 stopni. [ muffinki krócej].Ostudzić, podawać oprószone
cukrem pudrem lub
bitą śmietaną.








