Wykonanie
« Powrót  

Dodaj przepis do ulubionych!(ilość porcji): 40(z pieczeniem / smażeniem): 120 minut(stopień trudności):Oceń przepisMożesz ocenić ten przepis nie rejestrując się u nas!Średnia ocena użytkowników : 4Ilość ocen : 2SkładnikLogo Ilość Czego
mąka 550 gramów
wiórki kokosowe 150 gramów
margaryna 1 kostek
cukier puder 250 gramów
jajka 3 sztuk
proszek do pieczenia 2 łyżek deserowychWykonanie:Z podanych składników zagnieść ciasto i włożyć, owinięte folią, do lodówki na 2h.Przygotować maszynkę do
mielenia mięsa ze specjalną wkładką do
ciastek. Wkładać do niej zimne ciasto i wykręcać
ciastka długości 6-8 cm, odkrawać nożem. Układać je na blasze wyścielonej papierem do pieczenia, w dwu centymetrowych odstępach i piec w 190 stopniach na złoty kolor.Autor:
BeciaZobacz inne przepisy użykownika!Ciasta i DeseryKuchnia PolskaDodaj komentarz:Jeśli chcesz dodać link do tego przepisu na swoją stronę, to wystarczy, że skopiujesz kod poniżej z
pola tekstowego i wkleisz go na swoją stronę czy bloga: