Wykonanie
Proste, a jakie smaczne...robiłam je kilka dni temu..
kalafior2
jajka1
cebulabułka tarta [3-4 łyżki +do panierowania]
kasza manna [ 3-4 łyżki]
natka pietruszki,
kopereksól,
pieprz,
wegeta2 łyżki
sera żółtego [ u mnie
mozzarella]
Kalafiora podzielić na duże różyczki, wrzucić na osolony wrzątek, wyjąć po 1-3 minutach. Przełożyć do dużej miski, rozgnieść widelcem, ale niezbyt dokładnie.
Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na
oleju. Do
kalafiorem dodać
jajka,
kaszę,
tartą bułkę, posiekaną
zieleninę,
ser i
przyprawy oraz podsmażoną
cebulę. Masę dobrze wymieszać. Uformować nieduże kotlety (w razie potrzeby dodać
bułki tartej lub
kaszy) i obtoczyć w
bułce tartej.Na patelni rozgrzać
olej, smażyć kotlety z każdej strony do zrumienienia.



