Wykonanie

Nie wiem nawet jak to nazwać..Coś w stylu pizzy..albo mini zapiekanek..w kształcie
faworków.50 dkg
mąki1
jajko5 dkg
margarynyszczypta
soli100 ml
mleka5 dkg
drożdży1 łyżeczka
cukrudodatki
ser żółtypolędwica.
kiełbasa itpZ
drożdży ,
mleka,
cukru i 1 łyżki
mąki zrobić zaczyn, odstawić do wyrośnięcia.
Margarynę rozpuścić i lekko ostudzić.Do
mąki dodać wyrośnięty zaczyn i resztę składników.Zagnieść ciasto i odstawić do wyrośnięcia.[Ja robiłam wszystko w automacie do
chleba].Wyrośnięte ciasto rozwałkować.Na połow ie ciasta ułożyć plastry
wędliny i
sera żółtego, przykryć drugą połową ciasta.A teraz robić - tak jak
faworki, pokroić na paski, w środku zrobić nacięcie i przewinąć.Ułożyć na blaszce, posmarować roztrzepanym
jajkiem.Piec do zarumienienia.Ja dodatkowo pod koniec pieczenia posypałam
serem żółtym.


