Przepis znalazłam na blogu Niebieska pistacja i przepis cytuję za Zauberi, a w nawiasach moje zmiany.P orcja na 2,5 litra okruszków (u mnie 2 blaszki ciastek):pokruszone ciastka (kruche ciastka maślane ale można użyć także biszkoptu lub innego nieudanego ciasta)3-4 łyżki kakao1/2-1 szklanki mocnej kawy z fusami (schłodzona) [dałam 1/2 szkl.]1/2-1 szklanki soku pomarańczowego [dałam 1/2 szkl. soku z cukinii ]1 kieliszek likieru pomarańczowego lub wódkiopcjonalnie odrobina olejku pomarańczowegobakalie [ rodzynki, wiórki kokosowe, słonecznik)kakao i cukier puder do obtoczen iaCiastka drobno kruszymy, dodajemy część kawy i część soku, mieszamy. Dodajemy sporo bakalii - po wymieszaniu składników powinniśmy uzyskać dosyć gęstą masę, którą będzie można łatwo formować, w razie potrzeby dodajemy kawę i sok. Robimy kuleczki, które obtaczamy w kakao. Chłodzimy i przechowujemy w lodówce.