Moja córka lubi kotlety schabowe w panierce z sezamem .. robię je tak samo jak schabowe w paluszkach tylko, że zamiast paluszków dajęsezam......Przepis dodaję do akcji Gotujemy po polsku IV.4 kotlety schabowe100 g sezamu2 jaja1 cytryna4 łyżki maki4 łyżki olejusól, ostra paprykaMięso skropić sokiem z cytryny, doprawić solą i pieprzem. Przygotować 3 talerze. Do jednego wsypać mąkę, do drugiego wbić jajka. Do talerza z jajkami dodać 1 łyżkę mleka i 1 łyżkę oleju i dokładnie roztrzepać widelcem. Do trzeciego talerza sezam [ można wymieszać sezam z bułką tarta].Mięso najpierw dokładnie obtoczyć w mące, a dopiero potem w roztrzepanym jajku. Następnie przełożyć na talerz z sezamem i bardzo dokładnie obtoczyć w niej kotlet.Na patelni rozgrzać olej. Smażyć kotlety, aż panierka będzie rumiana, ok. 2-3 minuty. Przełożyć na drugą stronę i smażyć kolejne 2 minuty. Przełożyć na ręcznik papierowy, żeby pozbyć się nadmiaru tłuszczu.