Przepis na to ciasto znalazłam na blogu Ilonki i cytuję za autorką...Ciasto:3 szkl. mąki3/4 szkl.cukrucukier waniliowy 16g2 jajka3/4 kostki margaryny2 łyżeczki proszku do pieczeniaJabłka:1 kg jabłek1/4 szkl. cukru1/4 szkl. kaszy mannygarść rodzynek sułtanekBudyń:1 duży budyń malinowy (bez cukru) ugotowany w 3 szklankach mleka4 łyżki cukru1 czubata łyżka mąki ziemniaczanej1 łyżka mąki pszennejJabłka:Jabłka obrać, zetrzeć na tarce o większych oczkach. Smażyć w rondelku ok. 10 min., dodać potemrodzynki oraz cukier i kaszę mannę.Budyń:Rozpuścić w 1 szkl. mleka wraz z obiema mąkami. Resztę mleka, tj. 2 szkl. zagotować z cukrem. Rozrobiony budyń wlać do gotującego się mleka. Gotować na małym ogniu do zgęstnienia, ciągle mieszając.Ciasto:Z mąki,cukru, jaj, margaryny i proszku zagnieść ciasto i rozdzielić je na dwie nierówne części. Większą część rozwałkować i przenieść do formy (równie dobrze można nim po prostu wylepić blachę). Na ciasto wyłożyć jabłka. Gorącym budyniem zalać jabłka, przykryć cienkimi paseczkami (tworząc kratkę) [ u mnie foremką wycięte kółka] z drugiej części ciasta i piec ok. 50 w temperaturze 170* C.Przepis dodaję do akcji Różowy tydzień, Sezon na jabłka 2.