Kolejny i nie ostatni przepis na skrzydełka. Są smaczne zarówno na ciepło jak i na zimno.1 kg skrzydełek z kurczakakostka rosołowaziele angielskieliść laurowysólpieprz cayenne-chiliCiasto naleśnikowewodajajkomąka pszennasólPanierka3/4 szkl. mąki pszennej1/3 szkl. mąki ziemniaczanejSkrzydełka umyć, odciąć końcówki, resztę przeciąć na pół.Obgotować je ( 10 min ) w wodzie z kostkami rosołowymi, listkiem laurowym, zielem ,pieprzem.Wystudzić.Wystudzone skrzydełka włożyć do miski, dodać dużo soli i chili, dobrze wymieszać.W jednej miseczce przygotować rzadkie ciasto naleśnikowe , a w drugiej panierkę..Kawałki skrzydełek maczać najpierw w cieście naleśnikowym, potem w mieszance mącznej i smażyć na głębokim oleju do zrumienienia.