Wykonanie

Początek wiosny ( dziś ? jutro ? ) zobowiązuje, więc teraz coś lekkiego i smacznego.
Sałatka o kontrastowych smakach, na bazie
kapusty pekińskiej , z łagodną
czerwoną cebulką i
szczypiorkiem . Do tego
ser mozzarella i słodka
gruszka, a dla dodania chrupkości nieco
orzechów na wierzchu. Całość wykończona
sokiem z limonki , doprawiona
białym i
ziołowym pieprzem. Pycha !kilka liści
kapusty pekińskiejczerwona cebulaszczypiorek2
gruszkikulka
mozzarellikilka
orzechów włoskichłyżka
soku z limonkisól,
pieprz biały i
ziołowyLiście
kapusty pekińskiej porwałam na kawałki, posoliłam lekko i rozłożyłam na talerzu.
Gruszki pokroiłam w ósemki, rozłożyłam na
kapuście a pomiędzy porozrzucałam pokrojoną
mozzarellę.
Cebulę pokroiłam w kosteczkę , dodałam
szczypiorek i lekko posoliłam. Posypałam tym
sałatkę,
skropiłam sokiem z limonki, posypałam
pieprzem jednym i drugim. Na koniec dorzuciłam kawałki
włoskich orzechów. Odstawiłam na 20 minut do lodówki dla nabrania smaku.
Sałatka wyszła pyszna,
przyprawy połączyły składniki w harmonijną całość,
orzechy przyjemnie chrupały. Polecam na lekką wiosenną kolację .Smacznego !