Wykonanie

Składniki:mniejsza
kapusta pekińska,mała
czerwona cebula,puszka
ananasów (po odlaniu soku ok.259 g),wędzone
udko kurczaka ( z kością ok. 400g),czerwona świeża
papryka,1/2 świeżego
ogórka,puszka
kukurydzy,
majonez (ilość
majonezu w zależności ile kto lubi),2-3 garście
orzechów włoskich,
sól,
pieprz.Przygotowanie:
Kurczaka oddzielić od kości i pokroić. Z
orzechów włoskich ściągnąć cienką skórkę, która je pokrywa (niekoniecznie, ale wtedy będzie wyczuwalna gorycz) i przełamać na pół.
Paprykę,
ananasa,
ogórka,
kapustę pekińską i
cebulę pokroić.
Kukurydzę odsączyć. Wszystkie składniki połączyć i wymieszać razem z
majonezem,
solą i
pieprzem.Smacznego!!!