ßßß
SKŁADNIKI:kapusta pekińska 1/2 sztpomidor 3 sztogórek zielony 1 sztkukurydza 1 puszkapapryka kolorowa 3 sztjogurt naturalny 3 łyżkimajonez 1 łyżkaketchup 2 łyżkisól pieprz do smakuPRZYGOTOWANIE:Wszystkie warzywa dokładnie opłukać i osuszyć. Kapustę pekińską- ja użyłam połowę główki, poszatkować. Przełożyć do miski , dodać odsączoną z zalewy kukurydzę. Ogórka obrać i pokroić w mniejszą kostkę. Pomidora można sparzyć i obrać ze skórki – ja skórkę zostawiłam, pokroić w kostkę. Paprykę oczyścić z pestek i również pokroić. Warzywa przełożyć do miski, posypać odrobina soli i sporą ilością pieprzu (1/2 płaskiej łyżeczki). Wymieszać. W osobnej miseczce wymieszać jogurt, majonez ketchup. Sos nie powinien być bardzo gęsty. Zalać warzywa i ponownie wymieszać. Smacznego:)