Wykonanie
Właściwie to jest
kuskus z
ryżem i
cukinią a do koloru dodałam
czerwona paprykę. Miałam resztę
kuskusu z obiadu i miała to być mała porcja. Ale okazało się, że chętnych na tę potrawę jest więcej, więc dogotowałam woreczek
ryżu i dodałam warzyw. Lubię takie mieszanki ziaren – np.
kasza gryczana z jęczmienną albo z
ryżem. Smakują ciekawiej. Ale przejdźmy do konkretów:Miseczka
kuskusuworeczek
ryżupół małej żółtej
cukiniikawałek zielonej
cukiniimała
czerwona paprykacebulaoliwasól,
pieprz ziołowy,
słodka papryka,
kolendra,
tymianekKuskus i
ryż przygotować według przepisu. Na patelni rozgrzać
oliwę, wrzucić pokrojoną w półplasterki
cebulę, pokrojone drobno
cukinie i
paprykę, dodać
przyprawy i podsmażyć na al dente. Zmieszać z
kuskusem i
ryżem, dosolić. Podawać na ciepło lub na zimno, jako
sałatkę ( niespodziewanie okazało się lepsze na zimno!). Smacznego!