Wykonanie

Dostałam niedawno od firmy Lubella produkującej
makarony nowe dania do wypróbowania. To ułatwiające gotowanie
makarony z sosami, do których trzeba dodać to i owo. Przydały mi się, bo kuruję złamaną nogę i nie
mogę spędzać wiele czasu w kuchni. Bazą tych dań jest
makaron świderki, jeden z moich ulubionych.W tygodniu przed świętami zrobiłam świderki ze
szpinakiem i
łososiem, w szybkim tempie, dla moich domowych Panów, którzy wrócili zmarznięci z zakupów. Zjedli błyskawicznie ze smakiem, nawet nie zdążyłam sfotografować…Dziś świderki z
pieczarkami,
zieloną cebulką i
groszkiem zamiast
kurczaka. A to dlatego adresatką tego dania była córka, wegetarianka. Ponieważ porcje Lubelli starczają dla dwóch osób z dużym apetytem albo dla
trzech z nieco mniejszym, resztę zjadł jej brat.opakowanie Świderek z sosem
śmietanowym Lubelliszklanka duszonych
pieczarekzielona cebulka +
natka pietruszki ode mniepól szklanki
groszku z puszki zamiast
piersi kurczakapół szklanki
śmietankiPostępując według przepisu zagotowałam dwie szklanki
wody, do gotującej się wrzuciłam
makaron i sos w proszku, gotowałam 10 minut często mieszając. Dodałam
pieczarki,
groszek, posiekany
szczypior i
natkę,
śmietankę, zagotowałam i wymieszałam.Danie było pyszne,
makaron Lubelli dobrej jakości, sos smakowity i pasujący dodatków. Jak już wspomniałam, starcza na dwie osoby z dużym apetytem lub trzy z mniejszym. Dla zapracowanych i spieszących się – idealne .Smacznego !