Wykonanie

Wczorajsze muffiny brownies już się skończyły, a dzisiaj upiekłam moje pierwsze blondies z
czekoladą, czekoladowymi
cukierkami, digestive… no chyba już wszystko wymieniłam. Pyszne blondies, ciasto na niedzielę, do którego można dodać najbardziej ulubione
słodycze.Muszę przyznać, że blondies trochę mi się spiekły. No cóż piekarnik piekarnikowi nierówny, ale ciacho i tak pycha!

Przepis na blondies z
czekoladąSkładniki: na foremkę 18 cm x 25 cm350 ml
mąki1½ łyżeczki
sody oczyszczonej150 g
masła miękkiego100 ml
cukru1 łyżeczka
waniliowego extraktu1
jajko100 g
cukierków twix100 g posiekanej
czekolady2
ciastka digestive, pokruszone100 g
czekoladowych kulek
toffiWykonanie:
Masło utrzyj z
cukrem i
waniliowym extraktem, po czym dodaj
jajko.Posiekaj wszystkie
słodycze, a w osobnej misce przesiej
mąkę z
sodą.Dodaj
mąkę do masy
maślanej i wymieszaj na jednolitą masę. teraz dodaj
słodycze i posiekaną
czekoladę i wymieszaj. Ciasto jest gęste ale takie ma być.Dno foremki o wielkości 25 cm x 18 cm pokryj pergaminem i wyłóż ciasto, wygładź.Piecz ciasto na 175ºC (termoobieg) przez 20 – 25 minut. Ja piekłam 35 minut i było za długo.

Polecane przepisyCiasto z
jagodami i
waniliowym sosemCiasto ucierane przepyszne
Dyniowe ciasto z
czekoladą i
orzechamiDyniowe cupcakes z kremem
cynamonowymPrzepis na sernik snickers