Wykonanie

robi się je expresowo, są tanie, ładne i trudno im się oprzeć takie smaczne. przepis z książki Ani Starmach: " Pyszne 25 ". :))składniki:( na dwie blachy )150 g miękkiego
masła150 g
cukru300 g
mąki1
jajko2 łyżeczki
cukru waniliowego1/2 łyżeczki
sody oczyszczonej100 g kolorowych
cukierków czekoladowych typu lentylkiprzygotowanie:
mąkę z
sodą i
cukrem waniliowym wymieszałam w misce. mikserem utarłam miękkie
masło z
cukrem na puszystą masę, dodałam
jajko, chwilkę wymieszałam i stopniowo dodawałam
mąkę. wyrobione ciasto owinęłam folią przezroczystą i na 5 minut włożyłam do zamrażalnika.dużą blaszkę wyłożyłam papierem do pieczenia. z ciasta formowałam małe kuleczki, układałam na blasze, każdą kulkę lekko spłaszczałam i wciskałam w nią kolorowe
cukierki.piekłam 15 minut w 180 stopniach C.po upieczeniu
ciasteczka były bardzo miękkie, ale po chwili stwardniały. studziłam je na kratce.polecam te przepis bo
ciastka są bardzo smaczne :))))))


smacznego.ps. zdjęć mało bo
ciastka były niegrzeczne ;)