Wykonanie
Na długie jesienne wieczory zachęcam Was do przygotowania tych
ciasteczek ze swoimi dziećmi. Moja córcia miała przy nich świetną zabawę :)


Składniki:150 g miękkiego
masła150 g
cukru300 g
mąki1
jajko2 łyżeczki
cukru waniliowego1/2 łyżeczki
sody oczyszczonejcukierki typu lentilki lub m&msySposób przygotowania:1.
Mąkę wymieszać z
sodą i
cukrem waniliowym. Miękkie
masło utrzeć z
cukrem, dodać
jajko, a następnie
mąkę.2. Zagnieść ciasto, zawinąć w folię i odłożyć do zamrażarki na 5 minut.3. Z ciasto uformować małe kuleczki, rozkładać na blaszce w dużych odstępach, lekko spłaszczyć i wcisnąć kilka lentilków.4. Piec przez 15 minut w 180 st.C. Studzić na kratce.Smacznego!!!Źródło: Kuchenne wzloty i upadki
młodej mężatki