Wykonanie
            Wielkie otwarcie... czyli czas coś ugotować :)Na dobry początek wspomnienie dzieciństwa :)Trzeba przeszukać wszelkie zapasy 
cukierkowe i z kącika szafki ze 
słodyczami wyciągnąć opakowanie 
czekoladowych cukiereczków - lentilków.
Ciasteczka idealne, gdy goście dzwonią, że będą za pół godziny i zawsze doceniane przez największych Słodziaków :)Składniki:150 g miękkiego 
masła150 g 
cukru300 g 
mąki1 
jajko2 łyżeczki 
cukru waniliowego1/2 łyżeczki 
sodylentilki do dekoracjiPrzygotowanie:Wymieszaj przesianą 
mąkę z 
sodą i 
cukrem waniliowym.Utrzyj 
masło z 
cukrem na puszystą masę, dodaj całe 
jajko i stopniowo, powoli dosypuj 
mąkę.Zawiń w folię lub włóż do woreczka i na 5 minut wsadź do zamrażarki.Po wyciągnięciu z chłodu, należy formować małe kulki w rękach i układać, lekko spłaszczając na nasmarowanej tłuszczem dużej blaszce.Każde 
ciasteczko wg własnego uznania trzeba ozdobić piegami - lentilkami.Piekarnik nagrzany do 180 stopni i tam lądują nasze 
ciastka na 15 - 17 minut.Po wyjęciu będą miękkie, ale to jest chwilowe. Po wystudzeniu stwardnieją. :)

Smacznego :)