Wykonanie
Szaleństw ze snickersami ciąg dalszy. Tym razem wersja dużo zdrowsza, bo
ciasteczka razowe. Brak białej
mąki w niczym nie przeszkadza,
ciasteczka wychodzą tak pyszne, że nawet nie zauważymy, że to zdrowa wersja. Trzymane w pudełku wytrzymają spokojnie tydzień - pytanie czy Wy wytrzymacie, żeby ich wszystkich dużo wcześniej nie zjeść :)Składniki:2,5 szklanki
mąki pełnoziarnistej1,5 łyżeczki
sody200 g
masła1 szklanka
cukru1/2 szklanki
masła orzechowego2
jajka1 łyżeczka
cukru waniliowego3 batony snickersSnickersy pokroić na małe kawałki.
Masło z
mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki i zagnieść. Z ciasta odrywamy małe kawałki, formujemy kulki i układamy w naprawdę dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a
potem delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 10-15 minut w 190 stopniach C. Po wyjęciu z piecyka zostawiamy do ostygnięcia i dopiero przekładamy najlepiej na kratkę do całkowitego stwardnienia i ostudzenia.