Wykonanie
            
Szaleństw ze snickersami ciąg dalszy. Tym razem wersja dużo zdrowsza, bo 
ciasteczka razowe. Brak białej 
mąki w niczym nie przeszkadza, 
ciasteczka wychodzą tak pyszne, że nawet nie zauważymy, że to zdrowa wersja. Trzymane w pudełku wytrzymają spokojnie tydzień - pytanie czy Wy wytrzymacie, żeby ich wszystkich dużo wcześniej nie zjeść :)Składniki:2,5 szklanki 
mąki pełnoziarnistej1,5 łyżeczki 
sody200 g 
masła1 szklanka 
cukru1/2 szklanki 
masła orzechowego2 
jajka1 łyżeczka 
cukru waniliowego3 batony snickersSnickersy pokroić na małe kawałki. 
Masło z 
mąką posiekać drobniutko, dodać pozostałe składniki i zagnieść. Z ciasta odrywamy małe kawałki, formujemy kulki i układamy w naprawdę dużych odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia a 
potem delikatnie spłaszczamy. Pieczemy 10-15 minut w 190 stopniach C. Po wyjęciu z piecyka zostawiamy do ostygnięcia i dopiero przekładamy najlepiej na kratkę do całkowitego stwardnienia i ostudzenia.

