ßßß
Snickerdoodles to amerykańskie ciasto z cynamonem. Właściwie snickerdoodles piecze się jako małe kruche ciasteczka obtoczone w cynamonie wymieszanym z cukrem.Wypróbowałam snickerdoodles jako ucierane ciasto. Przypomina ono trochę brownies blondies , ale jest o wiele puszyste, a ten zapach cynamonu…
Przepis na snickerdoodles czyli amerykańskie ciasto z cynamonemSkładniki:250 g masła, miękkiego3 dl cukru jasnego, brązowego cukru + 3 łyżki do posypania1 dl cukru muscovado2 jaja2 łyżeczki proszku do pieczenia5 dl mąki2 łyżeczki cynamonu2 łyżeczki extraktu waniliowegoWykonanie:W misce ubij mikserem masło, cukier, wanilię i jajka na puszystą masę.Dodaj mąkę i proszek do pieczenia. Możesz użyć miksera.Przygotuj formę o wielkosci 35 x 25cm, posmaruj tłuszczem lub wyłóż pergaminem.Rosmaruj ciasto, które jest dosyć gęste. Posyp cukrem zmieszanym z cynamonem.Piecz ciasto w piekarniku na 160 ° C(termoobieg), maksymalnie 30 minut. Ciasto powinno być lekko miękkie w środku.Odstaw na 10 minut, a potem pokrój w ładne kwadraty zanim ciasto całkowicie ostygnie.Polecane przepisySmaczne ciasto ucierane z cynamonem i orzechamiUcierane ciasto z jablkami i orzechowa kruszonkaUcierane ciasto jogurtowe z czarnymi porzeczkamiUcierane ciasto czekoladowe z daktylamiNiedzielne ciasto do kawy