Kolejna odsłona bezglutenowych pierogów, tym razem ze szpinakiem i serem fetą :)PRZEPIS (na około 60 sztuk):Składniki: Ciasto:100 g kaszy jaglanej na sypko (około 0,5 szklanki)200 g mąki ryżowej (plus do podsypywania)80 g mąki ziemniaczanej80 g siemienia lnianego (mielonego)3 łyżki oliwy400 ml gorącej wodysólFarsz:200-300 g liści szpinaku200 g sera feta1 ząbek czosnku (wedle uznania)1 duża cebulapieprz czarny mielony1. Kaszę gotujemy na małym ogniu w około 1 szklance wody (1 porcja kaszy 2 porcje wody)2. Cebulę kroimy w kostkę i dusimy, następnie dodajemy szpinak i dalej dusimy pod przykryciem.3. Po około 3-5 minutach zdejmujemy szpinak. Dodajemy ser feta, czosnek i wszystko dokładnie mieszamy. Doprawiamy pieprzem do smaku.4. Do ugotowanej kaszy jaglanej dodajemy mąki, oliwę, siemię, gorącą wodę i sól. Wszystko blenderujemy. Wyciągamy do miski i podsypując mąką ryżową wyrabiamy ręką, aż do momentu kiedy nie będzie się kleić do ręki.5. Wałkujemy i wycinamy formy na pierogi6. Nakładamy farsz i formujemy pierogi7. Pierogi wrzucamy do wrzącej wody z odrobiną oleju i soli. Po wrzuceniu czekamy, aż wypłyną i gotujemy jeszcze około 1 minutę....i GOTOWE !!