ßßß
 
            
         PRZEPIS:Składniki:500g wołowiny250 ml mleczka kokosowego1 duża cebula1 ząbek czosnku (opcjonalnie)imbir1 łyżka czerwonej pasty curry1 puszka zielonego groszku1 paprykaświeża kolendrapieprz, sól1. Cebulę, czosnek i imbir kroimy w kostkę i wrzucamy do duszenia.2. Jak cebula będzie już zeszklona, dodajemy pastę curry. Smażymy aż do momentu intensywnego zapachu3. Wrzucamy pokrojone w paski mięso. Smażymy szybko i wlewamy mleczko kokosowe. Chwilę jeszcze dusimy.
PRZEPIS:Składniki:500g wołowiny250 ml mleczka kokosowego1 duża cebula1 ząbek czosnku (opcjonalnie)imbir1 łyżka czerwonej pasty curry1 puszka zielonego groszku1 paprykaświeża kolendrapieprz, sól1. Cebulę, czosnek i imbir kroimy w kostkę i wrzucamy do duszenia.2. Jak cebula będzie już zeszklona, dodajemy pastę curry. Smażymy aż do momentu intensywnego zapachu3. Wrzucamy pokrojone w paski mięso. Smażymy szybko i wlewamy mleczko kokosowe. Chwilę jeszcze dusimy. 4. Wrzucamy pokrojona paprykę, kolendrę i groszek. Wyłączamy palnik.
4. Wrzucamy pokrojona paprykę, kolendrę i groszek. Wyłączamy palnik.


 ....i GOTOWE!!!podajemy np. z ryżem
....i GOTOWE!!!podajemy np. z ryżem
