Wykonanie
Nie macie pomysły jak przyrządzić zwykłą pierś z kurczaka? Oto moja propozycja, zwłaszcza dla tych, którzy lubują się w słodkich sosach do
mięs.

PRZEPIS:Składniki:2 podwójne
piersi z kurczaka (około 400 g)2
pomarańcze (w tym jedną wykorzystamy do przystrojenia)2-3 łyżki
miodu2 łyżki
sosu sojowego1,5 łyżki
octu winnego2 łyżki
mąki ziemniaczanej1 ząbek
czosnkupieprz czarny mielony,
rozmaryn,
tymianek,
sól
1. Kroimy pierś w kostkę.2. Z 1
pomarańczy wyciskamy sok, dodajemy
ocet winny,
sos sojowy, wciskamy
czosnek, dodajemy
przyprawy, dokładnie mieszamy i zalewamy
mięso.Odstawiamy do lodówki na co najmniej 2 godziny. Najlepiej na noc.

3. Wszystkie wrzucamy do garnka lub patelnię ;) i dusimy pod przykryciem na małym ogniu.4. Na koniec, kiedy
mięso będzie już uduszone, w 1/2 szklanki zimnej
wody rozpuszczamy
mąkę ziemniaczaną i zagęszczamy sos. Można oczywiście dodać mniej, jeśli nie chcemy żeby był zbyt gęsty.

...i GOTOWE !!!Podajemy z
ryżem i dowolnymi warzywami

