Wykonanie
Ostatnio robiłam naleśniki z
mąki kukurydzianej, a dzisiaj wypróbowałam przepis na naleśniki z
mąki ryżowej. Korzystałam z przepisu, który znajdziecie TUTAJ .Wyszły zdecydowanie lepsze niż z
mąki kukurydzianej. Były elastyczne, delikatne i co najbardziej lubię, udało się zrobić cienkie :)

PRZEPIS (na 7 sztuk):SKŁADNIKI:1 szklanka
mąki ryżowej170 ml
mleczka kokosowego100 ml
mleka roślinnego, ja użyłam z
orzechów laskowych0,5 szklanki
wodymożna zamiast
mleka kokosowego użyć 250 ml
mleka roślinnego np:
migdałowego, owsianego itp2
jaja
1 .Wszystkie składniki dokładnie mieszamy, możemy dodać więcej
mąki, jeśli ciasto będzie zbyt rzadkie. Smażymy na patelni beztłuszczowej.


2. Ja podałam z
serkiem,
rodzynkami,
bananem,
kiwi i
orzechami