ßßß
Dlaczego kasza jaglana?Bogate źródło dobrze przyswajanego żelazaDobre źródło krzemu, który wpływa na prawidłową budowę kości, na stawy, skórę i paznokcie, na naczynia krwionośne i zwiększa odpornośćŹródło lecytyny, która ma istotny wpływ na prace Ośrodkowego Układu Nerwowego-mózgu i obniża stężenie cholesterolu we krwi, oczywiście frakcji LDL (tzw."zły cholesterol")NIE ZAWIERA GLUTENU !!!PRZEPIS na 2 porcje:Składniki:1 kubek kaszy jaglanej2 kubki wody1 gruszka1 banan1 kiwi1 śliwka1 małe jabłkocynamon
1. Kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej wody i gotujemy na sypko (nie mieszamy podczas gotowania) około 15 minut. Wykładamy do miseczki, posypujemy cynamonem.
2. Kroimy owoce i rozkładamy na pół na dwie porcje.Wszystko jeszcze można polać jogurtem naturalnym :)
