Wykonanie
....a może raczej,
owoce z
kaszą jaglaną ? ;D takim własnie dzisiaj śniadaniem zaczęłam swój dzień :)

Dlaczego
kasza jaglana?Bogate źródło dobrze przyswajanego żelazaDobre źródło krzemu, który wpływa na prawidłową budowę kości, na stawy, skórę i paznokcie, na naczynia krwionośne i zwiększa odpornośćŹródło lecytyny, która ma istotny wpływ na prace Ośrodkowego Układu Nerwowego-mózgu i obniża stężenie cholesterolu we
krwi, oczywiście frakcji LDL (tzw."zły cholesterol")NIE ZAWIERA GLUTENU !!!PRZEPIS na 2 porcje:Składniki:1 kubek
kaszy jaglanej2
kubki wody1
gruszka1
banan1
kiwi1
śliwka1 małe
jabłkocynamon
1.
Kaszę jaglaną wrzucamy do wrzącej
wody i gotujemy na sypko (nie mieszamy podczas gotowania) około 15 minut. Wykładamy do miseczki, posypujemy
cynamonem.

2. Kroimy
owoce i rozkładamy na pół na dwie porcje.Wszystko jeszcze można polać
jogurtem naturalnym :)

