Wykonanie
Jesienny mus ze szczyptą
cynamonu...
Kaszę jaglaną możemy wykorzystać nie tylko do zrobienia obiadu, ale także pysznego koktajlu czy deseru. Warto, bo zawiera ona m.in. dużą ilość
białka; witaminy z grupy B; żelazo; krzemionkę, która zapewnia zdrowy wygląd włosów, skóry i paznokci; lecytynę, która poprawia pamięć i koncentrację oraz antyoksydanty zapobiegające starzeniu się skóry. Połączenie
kaszy jaglanej z jesiennymi
owocami i szczyptą
cynamonu w formie smoothie to doskonały wybór na jesienne śniadanie lub lunch.Składniki (na 2 porcje):
jabłko,6
śliwek,duży
jogurt naturalny (około 350 gram),1/3 szklanki
kaszy jaglanej,1/3 łyżeczki
cynamonu,kilka kostek
lodu (opcjonalnie).

Przygotowanie:
Kaszę jaglaną przepłukujemy kilkukrotnie zimną
wodą, a następnie gotujemy przez około 17 minut w szklance
wody, aż
kasza ją wchłonie.Myjemy
jabłko i
śliwki, pozbywamy się ich gniazd nasiennych i pestek.
Jabłko kroimy na kawałki, nie obieramy.W mikserze koktajlowym umieszczamy
owoce ze skórkami,
jogurt naturalny, ugotowaną
kaszę jaglaną,
cynamon. Miksujemy całość przez kilka minut, do uzyskania gładkiej konsystencji. Gotowe! :)SMACZNEGO ŻYCZY KUCHNIA LETYCJI !! :))