Wykonanie
Bardzo szybka, dietetyczna i zdrowa kolacja lub śniadanie -
kasza jaglana z
jabłkiem i
cynamonem. Bez dodatku
cukru. Zdecydowanie
słodycz jabłka wystarcza. Porcja takiej
kaszy to ok. 240kcal, 4 gramy błonnika, spora dawka witamin z grupy B, E i lecytyny.
Kasza jaglana świetnie działa na włosy, skórę i paznokcie.
Składniki: 2 porcje3/4 szklanki
kaszy jaglanej (2 szklanki ugotowanej)2 szklanki
wodyszczypta
soli1
jabłko1 łyżeczka
cynamonu2 łyżki
jogurtu naturalnegoKaszę przepłukać wrzącą
wodą lub podprażyć na patelni, aby nie była gorzka. Zalać 2 szklankami
wody, dodać szczyptę
soli i doprowadzić do wrzenia, gotować jeszcze ok. 7minut. Zdjąć z kuchenki, przykryć ściereczką i odstawić na ok. 15 minut, aby wchłonęła całą
wodę.
Jabłko zetrzeć na tarce na drobnych oczkach, wymieszać z
kaszą, doprawić
cynamonem. Można dodatkowo zapiec w piekarniku. Podawałam z łyżką
jogurtu naturalnego.