ßßß
(1 mała porcja)- 30 g suchej kaszy jaglanej- szczypta cynamonu- szczypta kardamonu- szczypta imbiru- 1 utarte jabłko- ok. 10 truskawek (lub tyle, na ile masz ochote)- 1 łyżka melasy z karobu (może być 1 łyżka miodu lub innego słodzidła)- szczypta soli- 1/4 szklanka wodyKaszę gotuję w 1/4 szklance wody ok. 10 min. Po tym czasie dodaję melasę z karobu, utarte jabłko, przyprawy i szczyptę soli. Mieszam. W razie gdyby kasza była zbyt sucha, dolewam odrobinę wody.Kaszę z jabłkiem i przyprawami gotuję kolejne 5-10 min. Gdy kasza jest już miękka, wyłączam palnik, wrzucam pokrojone truskawki, mieszam, przykrywam i zostawiam na ciepłym palniku ok. 2-3 min, by truskawki się lekko podgrzały i puściły odrobinę soku. Delikatnie mieszam i zajadam :)Smacznego!Zobacz także - Kasza jaglana z jabłkiem