Jako fanka gofrów i naleśników, ciągle szukam przepisów z jak najmniejszą zawartością glutenu. Oto znaleziony przepis na jednym z blogów. W oryginale TUTAJ . Ja oczywiście lekko zmodyfikowałam :)PRZEPIS (na około 7 sztuk):SKŁADNIKI:1 szklanka zmielonych płatków owsianych0,5 szklanka mąki ziemniaczanej 0,5 szklanka mąki kukurydzianej2 jajaniepełne 2 kubkiwody4 łyżeczki proszku do pieczenia32 g cukru wanilinowego1. Płatki mielimy, wsypujemy do miski, mieszamy z mąką ziemniaczaną, cukrem wanilinowym, proszkiem do pieczenia. Dodajemy jajko i wodę. Dokładnie mieszamy.2 . Nagrzewamy gofrownicę i pieczemy gofry około 10 minut.. ...i GOTOWE !!!Świetnie smakowały z pastą kakaową z awokado (przepis TUTAJ), bananem i kiwi.Idealne na śniadanie. 2 gofry w zupełności wystarczyły żeby się najeść ;)